3 store trends inden for teknologi

Tech – kælenavn for techology eller på dansk teknologi – er på alles læber i disse år, hvor der sker en masse inden for netop dette felt. Vi bombarderes konstant med nye, smarte opfindelser, der kan hjælpe os med at løse forskellige problemstillinger i hverdagen, både i det små ude i hjemmene men absolut også på det helt store plan med løsninger til industrien og ikke mindst den grønne omstilling.

Men hvad betyder det egentligt, når vi siger Tech? Tech dækker over mange ting, og her ser vi på tre af de store tendenser, hvor teknologien har givet helt nye muligheder.

Måltidskasser og delebiler gør livet lettere

En af de store tendenser indenfor Tech som virkelig har fået vind i sejlene de senere år er platformsøkonomien. Her er der tale om f.eks. måltidskasser, man bestiller på nettet og dernæst får leveret til sin dør. Ny teknologi har gjort dette muligt, og der er i dag en lang række af leverandører, der tilbyder denne service, som mange især børnefamilier benytter sig af for at frigøre tid til andre gøremål. Også platforme, hvor man f.eks. kan leje sin lejlighed eller bil ud, når man ikke bruger den, er skudt op og blevet meget populær hos brugerne, der hilser andre modeller end de traditionelle biludlejningsfirmaer og hoteller velkomne, ikke mindst fordi, der her er mulighed for at spare penge og at der ofte er en større fleksibilitet at finde.

Børsvekselereren ligger i lommen

En anden trend, der er oppe i tiden, er investering. I gamle dage måtte man ringe til sin bank eller børsvekselerer og bede ham – for dengang var der ikke mange kvinder i den branche – købe eller sælge de aktier, man ønskede. I dag kan vi med ny teknologi selv vælge hvilken trading platform, vi vil bruge, og med få klik hente den ned på vores telefon og dermed selv foretage vores handler, når og hvor vi vil. Vi kan følge med i kursen og lægge købs- eller salgsordrer ind, som det passer os. Dette er et kæmpe skred i den måde, vi tidligere har kunnet handle på, og det har betydet en stor forskel for investorer over hele verden.

Virtual reality

Virtual reality har fået en kraftig opgradering med ny teknologi. På dette område er der sket virkelig meget, og der er stadig fuld damp på udviklingen. I dag kan man med virtual reality gå på opdagelse i universer, der ikke findes i virkeligheden eller man kan tage på tur i historiske bygninger eller måske en bolig, man overvejer at købe – hjemme fra sin stue. Også spil og leg i ikke eksisterende universer er blevet et hit, og i landets store byer kan man købe en time eller to, hvor man udforsker andre steder fra et lokale.

Listen over mulighederne med ny teknologi er lang, og disse mange fantastiske opfindelser har taget os med ind fremtiden. Blev man tryllet hertil fra en fjern fortid, ville man nok blive lidt forvirret, for det er helt utroligt, hvad der i dag er muligt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *