På billedet kan du se, hvor lys byen er om natten.

Få bedre søvn i byen

(sponsoreret indhold)

Det er skønt at leve i byen, men det kan også have sine ulemper. F.eks. er der mere forurening i byen, det er dog heldigvis noget, som der er stigende fokus på, og i fremtiden bliver det helt sikkert renere at leve i byen. Blandt andet fordi mange skifter bilen ud, og man i flere byer helt kommer til at fjerne den gammeldags benzinmotor fra byen.

Men faktisk kan lys også påvirker vores søvn, så måske sover man faktisk bedre, når man er ude på landet. Men heldigvis kan du via teknologi selv gøre en masse, så du slipper for at blive alt for påvirket. Et nyt forskningsresultat viser, at vi er utrolig påvirket af lyset, da vi inden byen og kunstigt lys fulgte solen, skriver de på Videnskab.dk.

Alle disse råd er baseret på, at du allerede følger de mange råd om søvn, som der findes og har en ordentlig seng. Vores indlæg handler kun om, hvordan du kan mindske den påvirkning, som der kommer af at leve i byen. For flere gode råd til søvn og seng, kan du kigge her.

Pas på skærme om aftenen

Lyset fra din skærme påvirker dig. På både Android og iPhone har de gjort sådan, at du kan vælge et mere behageligt lys om aftenen. Hvis du nogensinde har kigget ind af et vindue, hvor nogle så fjernsyn om aftenen, så kan du tydeligt se, hvordan dette lys har et blåligt skær. Såkaldt blue light på engelsk, og det skulle være noget af det allerværste for vores søvn.

Derfor er det en god idé, at du mindsker din brug af skærme fra computer, fjernsyn, tablet og mobil om aftenen. Dog kan du som nævnt indstille natlys på både mobil, men faktisk også på tablet.

På din computer kan du hente et program, som hedder f.lux. Det er gratis, og det fjerner såkaldt blue light fra din computer. Dog kan du ikke bruge det, hvis du ser film, da farverne vil være mærkelige.

Gå tidligere i seng

Den mest hardvore metode til at undgå den form for lys, kommer med, at du kan købe nogle briller, som fjerner lyset. For de fleste vil dette dog være alt for voldsomt, da vi ikke kan lide at stikke sig ud.

En let metode er, at du simpelthen begynder at gå tidligere i seng. På den måde bliver du ikke ligeså påvirket af alt det dårlige lys. Om sommeren i Danmark er det ikke det store problem, da det er lyst til langt ud på natten.

Om vinteren kan du prøve at gå tidligere i seng, og dermed følge solens rytme. Det er sundt for din krop at gøre, og det kan du sagtens gøre, selvom du bor i byen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *