Deleøkonomi kommet for at blive

(sponsoreret indhold)

Begrebet deleøkonomi har som koncept ikke vildt mange år på bagen, ikke desto mindre er de mere strukturerede delekoncepter helt sikkert kommet for at blive. I alt sin beskedenhed går det ud på, at man som forbruger dele sine forbrugsgoder – oftest mod en relativ beskeden betaling. Metoden er selvsagt ofte særdeles skånsom både for miljøet og ikke mindst privatøkonomien.

Deleøkonomiske tiltag er som oftest app-baserede og de udfylder et udbredt behov, som langt de fleste forbrugere har. Et strålende eksempel er samkørsels-appen Gomore. Her kan alle de, der ikke lige er bilejere, fange et lift til stort set overalt i det danske land eller andre europæiske lande. Omvendt kan man som chauffør fylde bilen op og på den måde få tilskud til benzin og broafgifter. Nogle lejer tilmed deres biler ud på time eller dagsbasis, så andre kan få glæde af uafhængig, fleksibel transport.

Også inden for rejsebranchen blomstrer deleøkonomien. Det mest kendt site her er uden tvivl Airbnb, hvor private lejer deres hjem ud. Her kan du leje alt fra små værelser til luksus villaer i alt fra Herning til Bali! Stort set alle destinationer og prisklasser er repræsenteret og du kan let finde anmeldelser fra andre brugere.

Som noget nyt er deleøkonomien også begyndt at blomstre inden for fødevareindustrien. Med appen Bite kan du købe hjemmelavet takeaway til yderst fordelagtige priser. I praksis fungerer det sådan, at hvis naboen står og laver en stor portion spaghetti bolognese, så kan han eller hun annoncere det på appen, og du kan så købe en portion velsmagende aftensmad til langt under standard takeaway priser – lige om hjørnet.

Ovenstående er blot en lille håndfuld eksempler på deleøkonomiske tiltag, der skåner miljø såvel som pengepung. Dog kan det for mange alligevel godt være svært at få husholdningsbudgettet til at slå til hver måned. På laaneberegneren.dk kan du let og hurtigt få et overblik over, hvad der er muligt for dig at låne til.

Måske er det blot et lille lån, der skal til for at realisere din drøm om at starte virksomhed eller at rejse verden rundt? Du kender bedst selv dine ønsker og drømme, så sæt dig nøje ind i mulighederne for at realisere dem.

Share