Dyr i byen

(sponsoreret indhold)

Selvom du bor i byen, kan du sagtens nyde glæden og samværet med dyr!

Hvis du bor i byen og drømmer om at få et kæledyr, er der et par ting, du skal være opmærksom på, da der er forskellige regler for, hvilke dyr man må holde i henholdvis land- og byzoner. Det, de fleste anser som almindelige kæledyr såsom hund, kat, hamster og kanin, må man gerne have i byen .

Desuden indgår ørkenrotter, krybdyr og fugle også i denne kategori. Derimod er det som udgangspunkt ikke tilladt af have for eksempel får eller heste i en byzone.

Derudover kan der være særregler i den enkelte ejer- eller andelsforening, hvilket ofte gælder, hvis du ejer eller lejer en lejlighed i en etageejendom.
Går du og planlægger indflytningen af et nyt kæledyr, er der selvfølgelig en del udstyr du skal have anskaffet. På dyroghelse.dk kan du blandt andet få de helseartikler, som du behøver til dit kæledyr, næsten uanset art!

Attraktioner med dyr i byen
Hvis du synes, det er for stort et arbejde at have et kæledyr derhjemme, kan du sagtens have kontakt med dyr alligevel. I de fleste større byer findes der børnevenlige dyreattraktioner, som du kan benytte dig af.

Hvis du bor i København, er det oplagt at tage i Zoologisk Have, hvis du gerne vil se en masse forskellige slags dyr. Zoo har 3500 dyr fordelt på mere end 250 forskellige arter, som spænder over alt lige fra geder og heste til de mere eksotiske tigre og elefanter. Hvis du tager i zoo for at underholde børnene, er der rig mulighed for at se en løve blive fodret eller klappe en ged. Du kan tage madpakke med og bruge hele dagen i zoologisk have.

Hvis du kun vil ud af huset et par timer og ikke nødvendigvis bruge hele dagen på en aktivitet med dyr, findes der forskellige bemandede og ubemandede legepladser rundt omkring i byen, som holder dyr. Stederne har ofte flere forskellige slags dyr så som geder, høns, kaniner, marsvin, mus, grise, fugle og bier. Ved nogle af stederne kan du sågar købe dig en plads til et kæledyr, hvis du ikke synes, du har plads derhjemme.

Således kan du leje et bur, hvor din kanin kan bo. Det er stadig dit ansvar at give den mad og vand og at muge ud ved den, men du har muligheden for at holde kanin, selvom du ikke har en have. Tilknyttet til de steder hvor dette er en mulighed, er der løbegårde hvor du kan tage din kanin ud og lege med den. Så det er altså bestemt ikke kun forbeholdt folk, der bor på landet at have dyr!

Share