Få en elcykel for miljøet og din krops skyld.

Elcykler er fremtiden

(sponsoreret indhold)

Udviklingen bevæger sig hen mod, at det bliver dyrere og mere besværligt at køre biler i byen. I fremtiden bliver det højst sandsynligt også ulovligt at gøre. Steder som Firenze har allerede afskaffet biler fra bymidten for at beskytte deres gamle gader og bygninger.

Løsningen for mange bliver derfor elcykler. Herhjemme er vi allerede glade for at cykle på arbejde, men en almindelig cykel har den ulempe, at du ofte fravælger den, hvis det blæser for meget, eller hvis du er mere end 10 km fra dit arbejde. Dette er ikke længere noget problem med en elcykel.

Det gode ved en elcykel er, at du her også selv skal bruge dine kræfter, men du får blot hjælp af elcyklen. På den måde holder du dig stadigvæk i form og er med til at skabe en renere by.

Sådan vælger du en god elcykel

Vi vil anbefale dig, at du ser ovenstående video fra Forbrugerrådet, hvor de fortæller om, hvordan de testede elcykler. Det er en virkelig god guide til, hvordan du selv kan teste din nye elcykel. Hvis du er medlem af deres Forbrugerblad Tænk, så har de også lavet en lang god guide til elcykler.

Det er vigtigt, at du spørger, om du må få lov at teste de forskellige cykler hos forhandleren. Vi vil anbefale dig, at du prøver at køre hurtigt på en lige vej og bremser for at se, hvordan den virker. Vi vil ikke anbefale dig, at du gør det i midten af byen, hvor du kan risikere at komme galt af sted.

Desuden skal du finde ud af, hvor lang tid et batteri holder, og hvordan du oplader det. Ved nogle elcykler kan du sætte et nyt batteri på, og på den måde kan du sagtens bruge din cykel på landet. Men det handler om, hvad du har tænkt dig at bruge den til.

I byen er det ikke så vigtigt med batterilevetiden, da du næsten altid vil have mulighed for at lade den op i løbet af dagen, mens du alligevel er på arbejde.

I de fleste danske byer er der allerede steder, hvor du kan oplade din cykel.

Få råd til en elcykel

En elcykel koster typisk mellem 10-25.000 kr. Så det er ikke lige sådan en, som du bare kan betale. Mange cykelhandlere har afdragsordninger, da de godt ved, at du ikke har råd til en dyr cykel. Ofte vil du her kunne få lov at låne pengene uden at skulle betale nogle renter. Ellers kan du altid snakke med din bankrådgiver. Hvis du fortæller dem, hvad du allerede bruger på pendlerkort, som du kan spare væk, så burde du have en god mulighed for at kunne låne pengene.

Alternativ kan du begynde at spare op, men det har den fordel, at du måske først har råd til en elcykel et år efter, at du gerne vil i gang med den. Her kan du overveje nogle af de hurtige låneformer, som du finder på internettet. Men her skal du altid holde øje med, hvad du ender med at betale i sidste ende. Du skal altid tjekke de forskellige lån i gennem. Er gjort automatisk for dig med denne side.

Bycykler er kommet for at blive, og vi vil anbefale dig, at du investerer i din egen bycykel, da det ikke altid er lige handy, hvis du skal have fat i dem, som er en del af kommunen.

Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *