Få en hjælpende hånd i din produktion

Hvis du arbejder med produktion, kan du meget vel nyde godt af kollaborative robotter. Disse små hjælpere er selvstændige maskiner, der kan hjælpe dig med en lang række opgaver i din produktion. Det er den perfekte løsning til de virksomheder, af flere forskellige årsager ikke kan eller vil automatisere hele deres produktion. Disse kan bruges til enten at aflaste eller optimere i en produktionslinje der allerede er på plads.

De største fordele med kollaborative robotter

Der kan være mange fordele ved at bruge denne form for robotter. Nogle af de bedste er bl.a.:

  • Spar tid i produktionen
  • Minimer fejl i produktionen
  • Skån medarbejderne for gentagne processer
  • Arbejd udenfor arbejdstid

Uanset hvad en arbejdsopgave kræver, kan du med garanti få en robot til at udføre den hurtigere end et menneske. Hvad enten det drejer sig om limning, polering, støbning – eller bare at flytte rundt på ting – så vil en robot kunne gøre det langt hurtigere – uden at blive træt. Derfor kan du med stor sandsynlighed spare masser af tid ved at få automatiseret dele af din produktion. 

Det vil samtidig også minimere fejl, idet robotter ikke laver fejl. De gør som de er programmeret til, og de bliver ikke trætte eller ukoncentrerede ved gentagne processer. Derfor kan de med fordel implementeres i opgaver der har en særlig følsom karakter. 

Dine medarbejdere vil typisk også kunne drage nytte af lige præcis dette. Noget af det hårdeste arbejde for kroppen, er repetitivt arbejde. Det er skidt for arbejdsmiljøet, moralen og dine medarbejderes sundhed. Dette kan med fordel outsources til maskinerne.

Sidst men ikke mindst, så er det kun de mest forkælede robotter der har brug for pauser. Og selv i disse tilfælde, er der tale om et enkelt service en gang imellem, og ikke adskillige timer hver eneste dag. Med kollaborative robotter, kan du hurtigt få din virksomheds effektive arbejdstimer udvidet. Lad eksempelvis robotterne rydde op, feje gulvet, lægge ting på plads – eller spar tid i fabrikken ved at lave robotterne klare CNC fræsningerne om aftenen. 

Men med automatisering kommer fyringer! 

Et af argumenterne der altid kommer op når der tales robotteknologi er, at mennesker på sigt bliver arbejdsløse. Intet kunne være længere fra sandheden. Faktisk har robotter har skabt masser af danske jobs allerede. Nogen skal jo også sørge for at servicere og programmere vores digitale venner. 

Det er dog vigtigt at slå fast, at der med garanti vil komme en omlægning af arbejdsopgaverne – det er klart. Det er faktisk hele formålet med dem. Manuelt arbejde, tunge løft, repetitive opgaver og lignende, vil være noget af det der først forsvinder. Og det behøver ikke nødvendigvis være en dårlig ting. Det vil kunne gøre arbejdspladsen mere sikker, hvis en robot med en ubegrænset styrke står for at flytte metalpladerne, frem for to af dine ansatte på fabriksgulvet. På samme måde kan det også give mening at det er robotten der sørger for svejsningerne, så dine medarbejdere slipper for risikoen for at blive forbrændt, eller for at få ødelagt deres øjne. 

Dog er det en god idé at omlægge arbejdsopgaverne frem for at nedlægge arbejdsstyrken. Du har med garanti brugt både tid og penge på at anskaffe dine medarbejdere, oplære dem, og give dem de kompetencer de har i dag. En medarbejder er så at sige guld værd, så sørg for at gøre alt hvad du kan, for at de fortsat har en plads i organisationen.