Får du rørt dig nok i hverdagen?

Hvis du bor inde i byen, er det ikke ligefrem nærliggende at gå en tur i skoven eller på stranden. Sandsynligvis har du ikke langt mellem arbejde og bolig, og derfor kan det være svært at få rørt sig nok, hvis man ikke aktivt dyrker en sportsgren.

Bliv opmærksom på dine vaner

Mange af de ting, som vi gør i hverdagen, kører fuldstændig på rutinen. Hvis du gerne vil bevæge dig mere i hverdagen, er det derfor værd at overveje, om du skal lægge nogle af disse rutiner om. Som eksempel kan det være, at du tog bussen til arbejde, før du fik købt en cykel.

Selvom du har anskaffet dig en cykel, er det ikke sikkert, at du er stoppet med at tage bussen. Det er vaner som disse, du med fordel kan ændre. Det kan også være, at du vil indføre en aftengåtur efter aftensmaden, hvor du alligevel plejer at smide dig på sofaen for at se et afsnit af en god serie.

Få nogle andre med

Hvis du skal indføre mere motion i din hverdag, er det en god idé at involvere andre mennesker i dit forehavende. Står du helt alene med de gode intentioner, sker det nemlig hurtigt, at du sniger dig tilbage på sofaen. Du kan eksempelvis overtale en kæreste eller en ven til at gå med dig.

Får du din kæreste med dig på de daglige gåture, kan det desuden være, at du kommer i et ekstra gavmildt gavehumør, nu når valentinsdag nærmer sig. Ofte flyder samtalen godt, når man er ude at gå, og du vil derfor garanteret opleve, at dig og din kæreste kommer tættere på hinanden.

Hvad er dit mål?

Hvis du har et mål om at røre dig mere i hverdagen, er det en meget god idé at præcisere dette mål en smule. Der kan være stor forskel på, om det man i virkeligheden mener er, at man gerne vil melde sig ind i et fitnesscenter, eller om man bare vil begynde at tage trappen i stedet for elevatoren.

Når du vælger, hvad dit mål skal være, er det en god idé at tænke realistisk. Selvom det kan være fedt at træne seks gange om ugen lige nu, hvor du er motiveret, må du overveje, om det er noget, som du har lyst til i en længere periode. Hvis du skal mærke en stor forskel, kan det nemlig godt betale sig at blive ved med at føre den aktive livsstil.

Motion på arbejdet

Mange mennesker har en travl hverdag, og derfor kan det være svært at se, hvordan man kan inkorporere mere bevægelse. Dog er der næsten altid mulighed for at gå lidt længere efter kaffen eller stå op noget af tiden, mens man er på arbejde.