Festplanlægning uden stress

(sponsoreret indhold)

Nogle mennesker er vokset op i et åbent hjem hvor hver dag dag var en fest og gæster ikke nødvendigvis betød, at der var nogen speciel lejlighed. Er man vant til at købe ind til mange mennesker og planlægge en festlig aften, føler man sig sikkert komfortabel med at skulle holde fester, og anser det ikke for at være noget særligt stort projekt. Er man derimod ikke ikke typen som har holdt mange fester, kan det både være angstprovokerende og stressende at skulle arrangere en fest, selvom det blot er for sine gode venner og/eller familie. Her er et par eksempler på ting, man kan øve sig i ikke at spilde energi og bekymring over.

Måske er man ikke vant til at bringe sine venner fra forskellige miljøer sammen, og i tvivl om hvorvidt, folk kan hygge sig med hinanden. Når man holde en fest, kan man have tendens til udelukkende at tænke på gæsternes behov. Selvfølgelig er det en vigtigt element af planlægningen at sørge for, at gæsterne er godt forsynet og hygger sig, men husk: Det er din fest, og det er faktisk allermest vigtigt at du selv har en god aften. Fokuser på dig selv – også til selve festen. Folk er voksne mennesker – de kan sagtens finde ud af at snakke med hinanden og hygge sig, selvom de ikke nødvendigvis kender hinanden alle sammen. Vis dine venner/familie de tillid og husk på at de er kommet for at hygge sig og give dig en god fest.

Er man lidt utryg ved at skulle holde en fest, kommer man ofte til at købe alt for meget vådt og tørt til sine gæster. Som hovedregel er det selvfølgelig bedre med for meget end for lidt, men pas på at du ikke lader dit fokus på at gøre alle glade overtage din realistiske sans for økonomi. Beslut hvor mange penge du maksimalt må bruge på festen, start med indkøb i god tid for at kunne finde de gode tilbud, og gør dig umage for at holde dig indenfor dit budget. Kniber det med pengene kan du heldigvis låne penge nemt og hurtigt her.

Share