Fordele og ulemper ved teknologi

Teknologien er kommet for at blive og der er god grund til at den får lov til at blive. Den er nemlig med til at gøre mange processer og mange menneskers liv lettere. Men selvom teknologi virker som det bedste der er sket i mange år, så har den også nogle faldgruber, som er værd at have i erindringen. For selvom teknologi kan forbedre en masse ting, så kan den ikke nødvendigvis erstatte et menneskes hænder og kreativitet.

I stigende grad har teknologien indtaget verden og menneskers hverdag. Den har erstattet mange medarbejdere hvis kompetencer er blevet overflødige, fordi en robot kan gøre det lige så godt. Men spørgsmålet er, om en maskine kan erstatte et menneske på alle fronter. Tag for eksempel det ældgamle værktøj: et stemmejern.

Teknologi er sjæleløs

Der er en grund til at stemmejernet stadig bliver brugt af håndværkere i dag. Det er et værktøj som mennesker har brugt i mange hundrede år og det virker. Måske ville en maskine kunne erstatte en håndværker med et stemmejern og andet værktøj, men spørgsmålet er om det færdige resultat ville have det samme udtryk som hvis et menneske havde produceret det.

Teknologi er en form for automatisk maskineri. Derved kan argumentere for at forskellen på mennesker og maskiner er, at mennesker har en sjæl som bliver bragt i spil når de producerer noget med deres egne hænder. En maskine med den rette teknologi vil muligvis kunne producere noget til perfektion, men produktet vil ikke have den samme energi, som var det kommet til verden ved menneskelige hænder.

En verden uden teknologi

Uanset ulemperne ved teknologi og frygten for at den komplet vil erstatte mennesket, så er det svært at forestille sig en verden uden moderne teknologi. Det bedste man kan gøre, er så at tilpasse sig til den, arbejde med den og bruge den til gode formål. Selvom teknologien har erstatte mange menneskers stillinger med maskiner og robotter, har den også skabt andre stillinger.

Mange tænker på computere når de tænker teknologi. Men selvom en computer er utrolig kompleks og intelligent, så kan den ikke udrette noget i sig selv. Der skal et menneske til at bruge den og skabe noget på den. En af de ting som teknologien muligvis mangler, selvom den er utrolig avanceret, er den selvstændige kreativitet som mennesker besidder.

Kun tiden vil vise sig om menneskers kreative side også bliver overflødig. Indtil videre, er det bare med at hive værktøjskassen frem og lege med din kreative side.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *