Gå mindre op i hvad andre tænker

(sponsoreret indhold)

Vi mennesker er flokdyr, som generelt interesserer os enormt meget for hinanden.

Vi spejler os i hinanden, sammenligner os selv med hinanden, bekymrer os om- eller foragter hinanden og lader os inspirere af hinanden.

Der er ingen tvivl om, at vejen til gode og sunde relationer er respekt og empati.

Selvom vi mennesker som art på de fleste basale punkter faktisk er langt mere ens end vi måske lige går og tror, har vi hver vores krøllede hjerne med individuelle, nuancerede og til tider komplicerede tankemønstre.

Er man i tvivl om en beslutning, man står og skal træffe, er det ikke ualmindeligt at spørge familie, kæreste, kolleger eller venner til råds. De fleste af os har sikkert bevidste eller ubevidste præferencer, når det kommer til hvem man spørger til råds om hvad. Ud fra vores tiltro til- og viden om folk, danner vi meninger om, hvem der er kyndige og evt. kan åbne vores horisont og måske ligefrem vise os en retning, når vi selv er forvirrede.

Vejledende meninger og holdninger er uden tvivl ofte både gavnlige, velmenende og velovervejede, men når alt kommer til alt, er der kun én, som ved hvad der er det rigtige for dig, og det er naturligvis dig selv.

Vi kan nemlig kun danne meninger baseret på egne erfaringer, og derfor er der ingen garanti for at noget, som andre synes er det rigtige for dig er gøre, er det rigtige for dig.

Har du tendens til være en pleaser, som gerne vil have at alle er glade og ofte kommer til at sætte andres behov frem for dit eget, kan det være forbundet med stor bekymring og usikkerhed at skulle træffe valg, som ikke falder i god jord hos alle.

En ting som er god at huske på i denne forbindelse er, at du faktisk er 100% uafhængig af andres både gode og dårlige meninger om dig og dine handlinger.  

Denne måde at tænke på både frigørende og lettende, hvis man har tendens til at bekymre sig unødigt om andres meninger. Dog kræver det både øvelse og vedholdenhed at undgå at falde tilbage i de gamle tankemønstre, og her kan en coach eller en psykolog være behjælpelig. Hvis du ikke er økonomisk udrustet til et sådant forløb, så lån penge rentefrit – dit psykiske velbefindende burde ikke være et spørgsmål om penge.

Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *