Glæden ved en god podcast

(sponsoreret indhold)

I løbet af de seneste år lader det til at podcast- og radiodrama-formatet i den grad har fået en revival. Her kan man i særdeleshed snakke om begrebet ‘less is more’, for selvom vi kan vælge mellem masser af tv, film og serier, så kan podcasts noget helt unikt.

Én af de mange gode ting ved podcasts er at lytteren har en enorm fleksibilitet. I modsætning til når man kigger på en skærm, kan man bevæge sig frit og foretage sig alverdens ting samtidig med, at man faktisk er fuldt optaget af at lytte.

Man kan både gå en tur, træne i fitness, gøre rent, male, vaske op, barbere ben og hvad man eller kunne finde på, mens man lytter til podcasts. Det at man ikke nødvendigvis er bundet til sofaen, mens man hører podcasts, kan faktisk gøre at man kan hygge sig mere med hverdagens daglige gøremål.

Man kan nemlig både blive klogere og udvide sit perspektiv på alverdens emner, mens man vasker op, da podcast formatet som en unik ting gør det muligt at parre fleksibilitet med fordybelse.

En anden fordel ved podcasts er, at de på en anden måde end film sætter gang i vores fantasi. Når vi ikke får noget visuelt forærende, men blot lever os ind i lyden, skaber vores hjerne automatisk billeder på nethinden, og på den måde får vi stimuleret vores kreativitet, lidt på samme måde, som når man læser en god bog. Har en podcast et godt lyddesign, kan det faktisk virke mere levende og vedkommende end en 2 dimensional fortælling på en skærm, fordi man har mulighed for at have fokus på høresansen som det eneste.

I en verden hvor teknikken udvikler sig med hastige skridt og udvalget af diverse gadgets og multidimensionelle digitale underholdnings-midler udvides, kan podcasts og radiomontager nærmest sidestilles med trykte aviser og bøger som en retro-hobby, men sandheden er, at det voksende arkiv af spændende og nuancerede podcasts gør netop dette medie aktuelt – måske endda mere aktuelt end nogensinde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *