Hurtige grønne måltider

(sponsoreret indhold)

Mange mennesker der bor i byen har travlt. Tiden er ofte knap, hvilket betyder der er mindre tid til at fordybe sig i dagligdags-sysler som for eksempel madlavning. Det betyder at mange tyer til hurtige løsninger, som uheldigvis sjældent er mad, som er nærende og friskt. Alt for mange danskere er overvægtige og det kan delvist skyldes, at det er så nemt at købe en færdigret og putte den i mikroovnen. På den måde kan man sige, at teknologi er medskyldig i mange af de usunde måltider, som bliver spist i løbet af en uge. Men hvis man er lidt kreativ, kan teknologien også hjælpe os til at lave hurtige, sunde og nærende måltider. For eksempel kan du investere i en god blender.

Med sådan en maskine kan du komme virkelig langt, når det handler om at få indtaget sit daglige frugt og grønt. Du har garanteret fået en smoothie før. Den helt klassiske udgave er baseret på jordbær, banan og mælk og falder i de flestes smag. Du kan sagtens starte her og glæde dig over, at indtage både lidt bær og frugt, når du drikker den. Hvis du derimod har lyst til at prøve at øge dit grøntsagsindtag, kan du eksperimentere med at tilsætte forskellige grønne råvarer til din smoothie. Et par klumper frossen spinat gør smoothien grøn, men ændrer faktisk ikke synderligt på smagen. Nogle kalder denne grønne udgave af en smoothie for en greenie, hvilket rigtig understreger den grønne følelse, man får, når man drikker den. Hvis du er nysgerrig, er der mange flere muligheder for at få forskellige grøntsager indenbords igennem den grønne drik. Forsøg dig med en håndfuld frossen broccoli, hvilket giver dig ekstra fibre samt A-vitamin og K-vitamin. Men husk dog at bruge den frosne slags, da den friske udgave giver en kål-agtig aroma og en bitter eftersmag.

Generelt kan alle frosne grøntsager bruges: grønkål, blomkål, gulerødder osv. Men det kan også give en god effekt at tilsætte lidt friske ingredienser såsom rødbede, som giver en smoothie med masser af C-vitamin og desuden bidrager den med en flot, rød farve. Du kan prøve dig frem indtil du finder din favorit, eller du kan udfordre dig selv og lave en ny variant hver gang. Den daglige grønne smoothie er en god vane for både dig selv og for hele familien, som hverken er tidskrævende eller besværlig.

Det er skønt med både grønne drikke og grønne omgivelser og en velplejet have med flotte blomsterbede og måske en køkkenhave, der kan være med til at give en hjemmelavet smoothie et personligt pift.

Share