Kender du reglerne for online lån?

Det kan hurtigt blive uoverskueligt at finde rundt i de mange online lån. Der er kommet så mange aktører til efterhånden, at det nærmest er umuligt at vide, hvilke regler der gælder og hvilket et lån man eventuelt skal vælge. Her fortæller vi dig, hvilke regler der gælder for lån online i Danmark.  

Vilkår for lån på nettet 

Der er altid nogle vilkår der skal opfyldes, inden du eventuelt kan få et lån på nettet. Det kan måske virke meget nemt, men der er altid regler der skal følges, for at du skal få lov til at låne penge. Det er først og fremmest en aldersgrænse der skal opfyldes, inden du kan få lån online. Denne aldersgrænse er som minimum myndighedsalder 18 år, og som regel over 20-25 år. Det kan man for eksempel se hos Bank Norwegian, hvor aldersgrænsen er 23 år. Det er slet ikke unormalt at de store banker og lånesteder har disse aldersgrænser, for at sikre sig, at unge mennesker ikke sætter sig i en potentielt uholdbar økonomisk situation.  

Det samme gælder for såkaldte sms lån. Dette er et lille lån som man kan tage over sms. Dette er også et lån hvor man skal opfylde regler og vilkår for at få lov til at låne penge. Der er som regel et indtægtskrav man skal opfylde, for at få lånet, og dette regnes ud gennem en kreditvurdering. Dette er som regel en automatisk vurdering af, om du opfylder de vilkår der skal til. Det er ikke muligt at få lån online uden en kreditvurdering. Dette er som regel en automatisk proces, hvilket gør, at det går ret hurtigt fra man ansøger om lån, til man får vide om man er godkendt til lånet eller ej. 

Det er tit også et krav om at man skal være dansk statsborger og bo i Danmark med fast adresse, for at få lov til at låne penge. Det er også et krav om at man ikke skal have betalingsanmærkninger. Det er meget svært og i langt de fleste tilfælde umuligt, at få lån med betalingsanmærkning.   

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *