Mere guf til madpengepungen!

(sponsoreret indhold)

Tips til at sætte dine ugentlige madudgifter ned

I en storby skal man ikke gå mange meter, før man støder på det ene kulinariske tilbud efter det andet – og take-away er langt fra kun ensbetydende med pizza, kebab eller burger! Særligt i de større danske byer er udvalget af vidt forskellige gastronomiske glæder efterhånden varieret og derfor meget inspirerende at udforske. Restaurantbesøg og de lidt dyrere take-awayformer gør dog i længden madbudgettet slunkent, så det er en glæde, mange unge desværre må undvære.

Du har sikkert prøvet det mange gange – starten af måneden byder på et køleskab, der bugner af nyt pålæg og oste, det gode bagerbrød og måske et stort lækkert stykke laks. Sidst på måneden famler man derimod rundt i køkkenskabene for at se, om der mon skulle være trillet en dåse tun ind bagved kartoffelmelet og havregrynene…

Drømmer du også om en mere jævn økonomi i dit månedlige madbudget, så kræver det en lille indsats, for først skal du have et realistisk overblik over dit nuværende madforbrug.

Enten kan du beholde alle indkøbs-kvitteringer for en hel måned, hvorefter du så kan lave oversigt over hele måneden, eller også kan du hver dag skrive dit forbrug på en post-it eller på datoen i din kalender.

På den måde kan du både se, hvilke madvarer og -typer du faktisk bruger pengene på, og hvor meget du lægger hver uge. Er der mange dyre 50 kroners-sandwiches, færdigretter eller to-go-kaffer, så kan du jo overveje, om det er noget, du vil omprioritere – for eksempel til fordel for at få råd til lækre fødevarer til dine hjemmelavede gourmet-retter eller et restaurantbesøg i ny og næ.

Når du har fået dette værdifulde overblik over dit nuværende madforbrug, kan det stærkt anbefales, at du bruger et lille øjeblik på at lave et Kontoplan excel, som er et supernemt og overskueligt budget-redskab. Her kan du lave et fremadrettet budget, hvor du fordeler dine beløb til mad ud over hver uge i måneden, hvorefter du løbende kan gå ind online og  indskrive de beløb, du bruger. Skriv også beløbene på belønninger ind – fx restaurantbesøg eller de mere overdådige middage, du gerne vil lave – så ved du, hvad du har at glæde dig til!

Share