Plads til fest og farver – osse på et stramt budget

(sponsoreret indhold)

Med jul og nytår nærmer vi os årets højdepunkt, når det kommer til festlighed – og ikke mindst gavmildhed! Er du typen, der gerne giver en frisk omgang til vennerne, når I er i byen, så er det nok ikke ukendt for dig, at der lige pludseligt er blevet lidt slunkent på kontoen. Og er du studerende, så er der mange fristelser og once in a lifetime-muligheder, som du ikke vil gå glip af – om det så skal betyde, at du må leve af pasta og havregryn en uge eller to.

Der er mange spændende ting, som du sikkert allerede er i gang med at planlægge og sætte som mål i det nye år – så hvorfor ikke indregne et par tiltag, som på sigt vil spare dig mange penge?

For det første – hvad er din boligsituation i det nye år? Skal du flytte på et tidspunkt, er du træt af betale høj husleje for dit mikroværelse eller har du bare lyst til at prøve at bo i noget andet? Det kan virkelig betale sig, at du i god tid inden flytningen sætter dig ind i lejeboligmarkedet i din by.

Måske vil det faktisk kunne betale sig, at du omsider får fundet midler til et større depositum, sådan at du kan få en fedt lejemål med en fornuftig husleje? Ofte vil det også være en god handel at betale for at blive skrevet på venteliste hos forskellige boligselskaber – så kommer du inden længe først i køen til eftertragtede, ubegrænsede lejemål.

Du planlægger måske allerede nu fede oplevelser i det nye år – fødselsdagsfest, rejser, koncerter og festivaler. Det er skønt at se frem til og at lægge planer, men under alle omstændigheder, så koster det at fyre den af – og det kan føre til uventede overtræk. Hvis du ved at du skal spare op til fx festivalbilletten, kan det anbefales, at du begynder med en budget-app, så du hele tiden har dit daglige forbrug in mente. På den måde vil du kunne holde dig opdateret om, hvad du bruger pengene på – og holde dig selv op på dit månedlige opsparingsmål.

Sidst, men ikke mindst: Hvis du er typen, der bare elsker god mad, og derfor hver måned bruger lidt for store beløb på lækre råvarer såvel som dyrt take away, så kan du i det nye år prøve lidt nye alternativer af. Har du fx prøvet konceptet Too Good To Go? Med app’en får du et lynhurtigt overblik over billig restaurant mad i nærheden af dig – hvor kvaliteten intet fejler, men som ellers må smides ud inden dagen er omme.

Share