Skal du investere i kryptovaluta?

Du har sandsynligvis hørt om bitcoins, og du ved nok også, at bitcoin er en kryptovaluta. Hvis du har fulgt en smule med i kursudviklingen ved du også, at kursen på bitcoins var skyhøj i december 2017, men hvad sker der nu for bitcoins?

Bitcoin fra starten

Bitcoin er som sagt en kryptovaluta. Det vil sige, at det er et digitalt aktiv, og der findes altså ikke nogle bitcoinsedler eller -mønter, som der gør ved en normal valuta. Bitcoin var den første decentrale kryptionsdatabase. Opfindelsen blev udgivet som open source i 2009 af den anonyme person Satoshi Nakamoto. På det tidspunkt var kursen for én bitcoin 0,0001 amerikanske dollars, hvad der svarer til 0,0007 danske kroner. Efterhånden som folk opdagede den digitale valuta, steg kursen. Toppen blev nået i december 2017, da kursen på én bitcoin lå på 19.000 amerikanske dollars svarende til 127.644 danske kroner. Herefter faldt kursen kraftigt i løbet af 2018, men nu er kursen endnu engang stigende.

Hvad sker der for kryptovalutaer?

Én af de ting, der sandsynligvis har gjort, at kursen for bitcoins endnu engang er stigende, er, at Facebook har annonceret, at de i 2020 vil lancere deres egen digitale valuta ved navn Libra. På den måde bliver det slået fast, at kryptovaluta sandsynligvis ikke er noget, der forsvinder lige med det samme. Den anden grund til, at kursen på bitcoin er stigende kan være, at der i løbet af de næste 1-2 år vil komme regulativer på kryptovaluta, hvilket vil føre til mere stabil kurser. Hvis dette er noget, som du vil vide mere om, kan du læse mere her.