Hvor kan jeg oprette en aktiesparekonto?

Skal du til at investerer, så har du nok fundet ud af at en aktiesparekonto er værd at oprette? Hvis du ikke ved hvad en aktiesparekonto er, så kan du få mere viden om den herunder. Det blev vedtaget i regering i 2019 at det skulle være mere attraktivt at investerer i aktier for danskerne og derfor blev den populære aktiesparekonto oprettet. Ved at investerer igennem din aktiesparekonto betaler du både mindre i skat, men du skal altså hellere ikke selv indberette dit overskud eller underskud til skat.

Det er dog vigtigt at du ved at det kun er hvis du opretter din aktiesparekonto hos Saxo Bank at det bliver indberettet automatisk. Det er helt gratis at bestille en aktiesparekonto og der er derfor ikke forbundet nogle udgifter ved at have en konto.

En anden vigtigt ting at huske er, at du mask må indbetale 103.500 kroner på din aktiesparekonto her i 2022. Beløbsgrænsen bliver dog hævet med 50.000 kroner årligt, indtil grænsen når 200.000 kroner.

Se nogle af de mange fordele og ulemper ved en aktiesparekonto herunder:

Fordele:

  • Skattesats på kun 17% – Attraktiv beskatning på dine investeringer
  • Invester i børsnoterede aktier og aktiebaseret investeringsforeninger – Adgang til de fleste aktier m.v.
  • Automatisk skatteafregning – Opgørelsen og skattebetalingen over din beskatning forgår automatisk
  • Nemt at indsætte og hæve penge – Du kan til enhver tid indsætte og hæve beløbene du har investeret for

Ulemper:

  • Indskudsgrænse på 103.500 kr. – Selvom man kunne ønske at indskudsgrænsen var endnu højere, så kan man få meget ud af aktiesparekontoens fordele
  • Lagerbeskatningsprincippet – Uanset om du sælger eller køber aktier, så skal du beskattes af dit urealiserede gevinst/tab én gang om året

Jeg håber du er blevet lidt klogere på hvad en aktiesparekonto er og hvorfor den er god at have når du skal til at investerer i aktier. Har du brug for lidt mere viden, så kan du besøge vores hjemmeside aktierdk.dk, hvor du kan læse om alt mellem himmel og jord indenfor aktier og nyttig viden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *