Sådan får du mere musik ind i dit liv

Lyt til musikhistoriens bedste musik

En måde at få mere musik ind i sit liv, er at lytte til mere musik. Hvis du gerne vil være en af dem, der holder sig opdateret på musikreferencer, så er det en god ide at starte med musikhistorien. Her er der nemlig meget guld at tage fat i, som du måske ikke vidste eksisterede. Der findes nogle helt ikoniske musikalbums og musikstykker, der er blevet udgivet. I den klassiske genre har vi store komponister som Tchaikovsky, Mozart, Bach og Beethoven, men også romantiske komponister som Mendelssohn og Grieg.

I løbet af 1920erne finder vi ikonisk jazzmusik, der blandt andet sangerinden Annette Hanshaw er kendt den dag i dag for sin fortolkning af populære sange. I 30erne hitter swingmusikken for alvor mod slutningen af årtiet, og både fransk swing med Django Reinhardt og de store swingbands, begynder at spille en betydelig rolle i musikhistorien. Her opstår legender som Tommy Dorsey og Benny Goodman og ikke mindst sangere som Billie Holiday, Ella Fitzgerald og Frank Sinatra. Dette er musik, man med fordel kan lytte til i dag og relatere til.

Mange bliver meget positivt overrasket, når de prøver, og opdager at det vækker resonans også i dag. Derefter følger flere tiår med rockmusik, og den ene legende efter den anden vækkes til live. De næste mange år, ser vi kunstnere som Joni Mitchell, Bob Dylan, The Doors, Pink Floyd, The Beatles og David Bowie komme til overfladen.

Dette er musik som man med fordel kan få på vinyl, og det er noget helt særligt over, at lytte til musik på plade. Det giver en stemning, som digital afspilning ikke kan efterligne. Derfor kan det være en god ide at investere i en vinylspiller, hvis du vil have mere musik ind i dit liv.

Hvad med at spille selv?

Det er aldrig for sent at lære noget nyt, og når du har lyttet til noget af musikhistoriens bedste musik, så kan det være du bliver inspireret til selv at begynde at spille musik. Det kræver lidt kapital, og derfor er det en god ide at spare lidt op til musiktimer og til et instrument. Da kan løsningen for nogen være et hurtigt kviklån, så man kan begynde på sin musikhobby med det samme.

Det er aldrig for sent, og man kan sagtens blive meget god til at spille musik eller synge som voksen. Det er også rart at have en hobby, der ikke involverer at sidde foran en skærm. Det kan give en meget god analog pause i en digital hverdag. Find et godt lån og lån penge til musiktimer og musikinstrumenter, så du kan få megt mere musik ind i dit liv. Det er ikke altid man køber noget, der kan betale sig her og nu, men som kan betale sig på længer sigt.

Der er altså mange ting du kan lave, for at få mere musik ind i dit liv. Enten om du udelukkende vælger at lytte og starte en god pladesamling, eller om du vil begynde med at spille selv.

Share