Derfor skal dine børn lytte til musik

(sponsoreret indhold)

Vi danskere elsker musik – det lyder godt, og mange lytter i dag musik mens de koncentrere sig, og med god grund. En undersøgelse lavet af mange forskere har nemlig vist at børn lærer hurtigere og mere når de lytter til musik.

Børn og musik-c

Som udgangspunkt kan det være en god idé at lytte til musik mens dit barn laver lektier, særligt hvis barnet er mellem 8-13 år. Musik fjerner nemlig ubevidst baggrundsstøj, hvilket gør det nemmere for dit barn at koncentrere sig.

Det eneste du skal passe på, er at musikken ikke bliver for dominerende – bliver musikken for kraftig eller voldsom vil den blot være støj for dit barn.

Musik er derudover også en rigtig god måde at lade barnet udtrykke sig på – særligt hvis den har svært ved at snakke med voksne eller sine forældre.

Musik kan øge intelligensen

Som vi nævnte i starten kan musik være med til at gøre dit barn klogere. Børn som har lyttet til musik mens de var unge er oftest bedre til matematik, fysik og andre fag hvor man virkelig skal bruge hjernen.

Det behøver ikke at være noget bestemt musik – undersøgelser som var vidst denne fremgang har brugt alt fra Mozart til moderne rock. Det skal bare være noget musik, som dit barn kan lide at lytte til.

børn og musik-d

Ved at de bliver nødt til at udfordre sig selv for at blive bedre, lærer de også at være discipline. At have disciplin er noget som særligt kommer dine børn til gode når de begynder at komme på gymnasiet eller universitetet.

Musik kan også hjælpe dit barns sociale evner. Dette er særligt hvis barnet ønsker selv at spille musik og derfor bliver nødt til at gå til en underviser i musik sammen med andre børn. Det kan også gøre dit barn mere sikkert på sig selv, da den vil kunne lære hvad der skal til for at den kan udvikle sig selv.

Tjekliste over musik der øger koncentration og indlæring

Da musik er meget forskellig, er der selvfølgelig nogle bestemte tips som du kan følge. Ved at følge alle vores tips, vil dit barn kunne koncentrere sig meget bedre end normalt, da det er 100% sikkert at barnet elsker musikken.

Lad barnet vælge det musik der skal blive afspillet. Ved at lade barnet vælge selv får den også en større lyst til at lade musikken blive afspillet. Det vil være bedst hvis det ikke er radio som i hører, da der ofte er reklamer og værter som snakker og forstyrrer koncentrationen.

Har i ikke CD’er hvor der er en playliste fra A til Å kan i også vælge at lave en playliste på spotify (husk det skal være premium for at undgå reklamer).

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *