Disse instrumenter skal dine børn starte med

(sponsoreret indhold)

Mange forældre synes måske ikke musikinstrumenter (eksternt link) er den bedste gaveidé, da dette blot vil betyde endnu mere larm i hjemmet. De fleste børn hører nemlig ikke til den stille kategori, men det betyder ikke, at instrumenter er en dårlig idé. Hvis man i familien blot laver en række regler der skal overholdes, så kan det fint fungere at give sine børn en række instrumenter, som de vil få rigtig stor glæde- og udbytte af. Musik er nemlig godt for børn og deres glæde ved at spille musik, vil hurtigt smitte af i resten af hjemmet.

Børn og musik

3 gode bud på instrumenter som dine børn skal starte med

Men det er ikke alle musikinstrumenter der er lige hensigtsmæssig, i hvert fald ikke til en start og derfor vil vi her give tre gode bud på musikinstrumenter dit barn kan starte ud med.

  • Klassikeren – rasle æg! Det lyder måske kedeligt, men rasle æg eller maracas, som har et lille håndtag, er et rigtig godt udgangspunkt, især til de mindste. Æggene fås i skønne farver og mange timer kan gå med at lave rytmer til sang og musik, med de små æg. Både rasle æg og maracas kan fås til relativt få penge og dit barn kan allerede begynde at prøve kræfter med dette instrument, fra de fylder 1 år.
  • Blokfløjte eller truthorn. Et skønt instrument, som dine børn helt sikkert vil synes om. Begge typer kan bruges af børn fra 3 års alderen og især blokfløjten kan udfordre dit barns finmotorik, når fingrene skal flyttes imellem hullerne. Især med truthorn og blokfløjte, som et instrumenter der larmer en del, skal man nok aftale nogle klare regler for brug inden det tages i brug.
  • Xylofonen er og bliver et hit! Dit barn kommer helt sikkert til at stifte bekendtskab med dette instrument i løbet af sine folkeskole år, så hvorfor ikke ligeså godt introducerer dem for dette i en tidlig alder. En xylofon er et skønt instrument, der både stimulere dit barn høresans og motorik og instrumentet kan allerede tages i brug, når dit barn er omkring 1 til 1,5 år.

Tag dine børn med til musikundervisning

Der er slet ingen tvivl om, at musik er godt for både børn og voksne og hvis tiden er til det, er det at tage dine børn med til musikundervisning en rigtig god idé. I de stører byer findes der musikhold til de mindste og deres forældre og de oplever en stor opbakning. Musik kan nemlig noget helt specielt og jo før dit barn får glæde af dette helt unikke univers, jo bedre.

Trommer

Til musikundervisning bliver dit barns sanser stimuleret og du vil hurtigt opleve en forbedring i deres motorik, på grund af håndtering af diverse instrumenter samt dans og leg. Det varierer fra sted til sted hvilke aldersgrupper der er undervisning for, men det er bare med at undersøge hvad der sker i dit nærområde.

Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.