Kan dyr lide musik?

(sponsoreret indhold)

Vi er ok ikke de eneste der har set videoer på Youtube med dyr der danser eller synger. Det er et godt grin, men hvor meget af det er egentlig sandt og kan dyr overhovedet lide musik? Det er et svært spørgsmål at svare på, men vi har forsøgt at spørge to sande dyreelskere om deres erfaring og mening om netop dette emne. For dem der elsker og lever blandt dyr hele dagen, må jo bedst af alt vide besked.

Katte og musik

Alle dyr er jo forskellige og derfor er det også svært at generalisere. Ligesom mennesker har personligheder har dyr det skam også og det er jo ikke nødvendigvis alle der har den samme holdning til lige netop musik.

Dyrehandel medarbejder

Vi har som sagt forhørt os blandt nogle danske dyreelskere og den første vi snakkede lidt med er 24 årige Sofie der som fritidsjob arbejder i en dyreforretning ved siden af sit studie. Sofie synes spørgsmålet omkring om dyr kan lide musik var lidt spøjst og hun vidste ikke rigtig hvad hun skulle sige til det.

”Det er ikke noget vi har prøvet kræfter med her i butikken nej og jeg har heller ingen minder om noget med musik og dyr fra min barndom” siger Sofie.

Efter vi har snakket lidt om emnet kommer Sofie dog i tanke om en episode med en kunde hun havde tidligere på året.

”En ældre dame fortalte mig for nogle måneder tilbage, da jeg var forholdsvist ny her i butikken, om hendes undulat kun ville høre klassisk musik.”

Sofie var dog ikke helt sikker på hvor alvorligt man skulle tage den ældre dame, som virkede en smule rundt på gulvet.

Kattepensions ejer

Den næste i rækken vi havde mulighed for at snakke med er Anne Dorthe der til dagligt driver sin egen kattepension på Djursland. Anne Dorthe kunne godt følge hvor vi ville hen med spørgsmålet og hun var ikke bleg for at indrømme at hendes katte jævnligt hørte musik.

”Jeg sætter ofte musik på både for mine egne to katte, men også dem jeg passer. De fleste ser ikke ud som om de bliver påvirket af det, men nogle bliver meget aktive og drillesyge.”

Anne Dorthe forsætter,

”Jeg tror bestemt at dyr kan lide musik, men jeg tror det er meget forskelligt om de viser det eller ej”

Om dyr kan lide musik, ja det forbliver nok en gåde. Men i bund og grund handler det nok om ens egen stilling til emnet. Tror du at dyr kan lide musik?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *