Er kryptovaluta noget for dig?

Du har sandsynligvis hørt om bitcoins, og du ved nok også, at det er en kryptovaluta, men hvad vil det egentlig sige? Og er det desuden noget, som er værd at investere i? Læs med og bliv klogere på kryptovaluta her.

Kryptovaluta fra starten

Kryptovaluta er et digitalt aktiv. Det vil sige, at i modsætning til andre valutaer, findes der ingen fysisk sedler eller mønter, som knytter sig til bitcoin. Bitcoin var den første decentraliserede kryptionsdatabase. Opfindelsen af bitcoin blev offentliggjort i 2008, og i 2009 blev bitcoin udgivet som open source. Da bitcoin først blev udgivet, var kursen på én bitcoin 0,0001 amerikanske dollars, altså 0,0007 danske kroner.

En ustabil kurs

Som sagt er bitcoin en decentraliseret kryptionsdatabase. At valutaen er decentraliseret vil sige, at der ikke er nogen bank, som regulerer kursen. Normalt er det sådan, at kursen for valutaer bliver reguleret af banken, for at kursen holder sig mere stabil. Grundidéen for bitcoin har dog helt fra starten været, at det skulle være en global, decentraliseret valuta. Dette er grunden til, at der har været enorme udsving i kursen for bitcoin.

Nye boller på suppen

Nu ser det dog ud som om, at der er en ny fremtid i vente for bitcoin. De næste par år vil der nemlig komme regulativer inden for kryptovaluta. Dette vil sige, at man ikke vil opleve lige så store udsving i kursen, som man har gjort med kryptovaluta før i tiden. Her kan du læse mere om de kommende regulativer inden for kryptovaluta, og desuden hvad gaming og investering har tilfælles.