Sådan fjerner du græspletter

Intet suger det sjove ud af en pickup-baseballkamp, ​​som en uskøn græsplet. Hvis du kryber sammen ved tanken om, at dine børn skal tude i gården på grund af det arbejde, du bliver nødt til at lægge i deres tøj bagefter, skal du ikke bekymre dig mere. Græspletter er ikke så uovervindelige, som de ser ud til.

En af de fedeste måder at få græspletter ud på involverer et produkt, vi alle har – tandpasta! Græspletter på tøj kan fjernes med en gammel tandbørste og almindelig hvid tandpasta; bare sørg for at bruge en pastavariant og ikke en gel. Klem en lille mængde af tandpastaen på pletten, dyp derefter tandbørsten i rent vand og brug den til at skrubbe pletten væk. Gentag denne proces efter behov for at behandle alle pletterne. Skyl området og vask tøjet som normalt. Nu kan du stjæle hjemmepladen uden en ekstra tanke. Tandpasta kan i øvrigt også fjerne blækpletter med aplomb. Der kan man bare se?

Du kan også bruge ovenstående råd, hvis du skal fjerne pletter fra et tæppe. Tæpperensning er dog en smule mere omstændigt.

 

Andre svære pletter

Hvis du skærer dig selv, er du sandsynligvis mere fokuseret på at finde en bandage og muligvis på ikke at besvime, end du er på at holde dit tøj uberørt. Når først du er klar, og støvet lægger sig, tilføjer et plettet tøj blot fornærmelse til bogstavelig skade. Du behøver dog ikke trænge i timevis for at få blodpletten ud. Bare brug vores hurtige og nemme trick til at forvandle smerten til et fjernt minde!

 

For at fjerne pletter af blod fra tøj, brug 3 procent brintoverilte – den slags, du finder i førstehjælpsafdelingen i apoteket. Blød pletten med peroxid, brug din negl eller bladet på en smørkniv til at hjælpe med at løsne og skrabe blodet væk, og skyl det derefter væk med mere brintoverilte. Derefter vaskes som normalt. I de fleste tilfælde vil du have bedre held med at fjerne pletter – især blodpletter – hvis du behandler dem umiddelbart efter de er sket, før pletterne har en chance for at tørre.

Bliv dog ikke bekymret for meget, hvis du ikke har nem adgang til brintoverilte. Lige meget hvad du kalder det, er cola/sodavand/pop dygtige til at håndtere blodpletter i en knivspids. Alt du skal gøre er at lægge pletten i blød, helst natten over, i sodavand. Vask derefter som normalt.

Endnu en anden metode til at fjerne blod fra tøj er at fugte det plettede område af stoffet med vand, drysse det med almindeligt gammelt bordsalt, gnide den ene halvdel af pletten mod den anden for at arbejde i saltet og løsne pletten og derefter straks vaske tøjet, som du plejer.

 

Pletter på tøjet

Du behøver ikke en speciel pletfjerner eller forbehandler for at fjerne ring omkring kraven. I stedet vil en genstand, som du helt sikkert har lurer i dit brusebad, tage sig af forretningen!

Uanset om det er på arbejdsskjorter eller bedst søndag, kan pletter omkring kraven let overvindes med et strejf af noget, du stort set med garanti har i huset – shampoo. Hæld bare lidt shampoo på kraven, gnid kraven sammen for at arbejde shampooen godt ind, lad den trække i omkring 15 til 30 minutter, og skyl derefter grundigt. Opfølgning ved hvidvask som sædvanligt. Selvom enhver shampoo sandsynligvis vil gøre det trick, anbefaler nogle eksperter at bruge et mærke, der er formuleret specifikt til fedtet hår, fordi det er designet til at nedbryde kropsolier, grus og andre ting, der overføres fra hud til krave.

For et praktisk og sparsommeligt twist på dette traditionelle tip, tag de gratis flasker shampoo med hjem fra hoteller for en gratis pakke med ring-om-kraven-fjerner!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *