Renten for forbrugslån er utrolig lav for tiden

(sponsoreret indhold)

Igennem de sidste par år har vi set et generelt faldende rente niveau, men et af de steder vi helt tydeligt har kunne se det, har været på forbrugslån. Hvis vi kigger på renten for forbrugslån også andre former for lån, så er det helt klart den rente der er faldet mest.

I forhold til renten på boliglån, så er den faldet dobbelt så meget. Det kan man tydeligt mærke på prisen, som det koster at tage et forbrugslån. Det er altså nu, at det kan betale sig bedste at gøre det, hvis man absolut har behov for det.

Forskellen på forbrugs- og boliglån

Det kan være svært for mange mennesker at kende den reelle forskel på forbrugs- og boliglån. Det vil vi kort forsøge at sætte dig ind i her. For at gøre det bedst, vil vi redegøre for hvad de enkelte lån hver i sær er.

Hvad er et forbrugslån

Et forbrugslån kendetegnes typisk ved at det er kortfristet lån, hvor der ikke er krav til, hvad lånet skal bruges på. Man har typisk frie tøjler, når det kommer til at bruge sine penge.

Ved forbrugslån finansiere bankerne typisk selv størstedelen af beløbet, som de låner ud ved at det er kortfristet lån.

Hvad er et boliglån

Der er flere forskellige former for boliglån, men det man typisk referer til er realkreditslån. Renten på boliglån er generelt lavere, da bankerne har større sikkerhed ved denne form for lån. Her har de en bolig som sikkerhed, hvor der ingen sikkerhed som regel er ved forbrugslån.

Realkreditlån er bundet op til realkreditobligationer, som sælges videre for at realkreditinstitutterne kan blive refinansieret og udstede flere boliglån. Her er det altså en masse uafhængige investorer, som køber del i boliglån.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *