Her finder du shopping i byen.

Slut med at handle i fysiske butikker

(sponsoreret indhold)

Teknologi har vendt op og ned på alt. Men når du går ind på Strøget i København, så tænker du stadigvæk, at der er mange mennesker, som stadigvæk handler i fysiske butikker. En stor del er nok turister eller københavnere som bare mødes derinde med vennerne.

For udviklingen går mere og mere hen på, at vi begynder at shoppe alting online. Det er alt fra dagligvarer, tøj til årets mandelgave. Ja, vi står nærmest i en tid, hvor fysiske butikker bliver en mærkelig hobby for de mærkelige.

Derfor vil vi her prøve at kigge på, hvad udviklingen betyder for byen.

Dagligvaresbutikker

Hvis du bor i København eller nogle af de andre større danske byer, så har de aldrig været lettere at købe mad på nettet. Både kvalitet og pris er blevet bedre. Pres på de fysiske supermarkeder er kommet i takt med, at de forskellige supermarkedskæder også er i massiv konkurrence i byerne. Nok en af grundene til at en butik som Aldi sidste år valgte at lukke en række butikker.

Stadigvæk vil de fleste supermarkedskæder nok sige, at online butikkerne ikke har nogle betydning for dem, men det kommer det helt sikkert til at have på sigt.

Der vil nok stadigvæk altid være nogen, som køber mad ude, og desuden vil der også altid være noget, som man lige har glemt at købe. Så der vil nok stadigvæk være supermarkedet i byen, men de får nok en anden rolle, og der bliver færre af dem i fremtiden.

Tøjbutikker

I byerne er der stadigvæk masser af tøjbutikker, men der er ingen tvivl om, at de er under hårdt pres fra store tøjsider på nettet. Især med de nye store udenlandske sider som Nelly.com og Zalando.dk. De har skabt store problemer for tøjbutikker.

Derfor går udviklingen også meget mod, at det mest af butikker som H&M og diverse mærketøjsbutikker. Disse butikker kan godt leve med ikke at tjene særlig mange penge på adresser på Strøget, da det også handler om branding.

I en butik som H&M kan du købe tøj på deres hjemmeside, og så kan du bytte det i deres fysiske butikker. Dette kommer vi helt sikkert til at se mere af i fremtiden, da det ofte er lettere for forbrugerne end at sende det tilbage med posten.

Der er ingen tvivl om, at der kommer stigende pres på fysiske butikker i fremtidens by. Til gengæld skaber det plads til caféer og andre butikker, som kun giver mening ude. Ja, du kan godt bestille mad hjem til, men det er ikke den eneste grund til, at vi går ud og spiser. Derfor vil der fortsat være restauranter osv.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *